lauantai 30. maaliskuuta 2013

Core of Christianity

Tyhjä hauta.

Se sai juutalaiset sotilaat pelkäämään henkensä puolesta. Se sai juutalaiset keksimään valheen ruumiin varastamisesta. Se sai opetuslapset ymmälleen. Se saa nykytutkijat keksimään joukkohallusinaatio teorioita, aina psykoosiin asti. Se saa ateistin tukeutumaan psykologisesti kestämättömiin teorioihin. Se tyhjä hauta alkoi kiinnostaa ihmisiä ja evankeliumin ilosanoma alkoi levitä.

Tuo Jeesus, joka saarnasi Jumalan valtakuntaa ja syntien anteeksiantamusta, ristiinnaulittiin ja hänet haudattiin hautaan, joka oli Jerusalemin muurin ulkopuolella. Väki virtasi varmaan katsomaan sitä, onko todella niin.

"Eivätkö opetuslapset itse varastaneet ruumiin? Niinhän ylipapit sanoivat!"
"Mutta eikö juuri eräs heistä, joka väitti kohdanneensa Jeesuksen, kivitetty hengiltä?"
"No miksi kukaan suostuisi kivitettäväksi oman valheensa puolesta? Idiootteja!"
"Niin.. Idiootteja, vai tosissaan?"

Ja se hauta saa tänäänkin ihmisten mielen vaivaantuneeksi. Ainoa asia joka voi pitää kristinuskon hengissä tai tappaa sen, on se hauta, josta ruumista ei löytynyt. Ja miksi? Ollaan jännän äärellä, asian ytimessä. Syntien anteeksiantamisessa, siinä, mitä armo todella on.

Kuulen uskoni tähden kymmeniä kysymyksiä kuukausittain, etenkin nyt armeijassa ja usein juurikin niitä, jotka ovat vapaa-ajattelijoiden popularisoimia. (Muuten, jos kiinnostaa vastaukset kritiikkiin, täältä löydät hyvän listan vastauksia.) Samoin kuulen, kuinka ihmisten virheet heijastetaan kirkon kautta Raamattuun. Ihmiset haluavat kuitenkin pitää totena sitä mitä Jeesus sanoi; "Hedelmistään puu tunnetaan." Kirkko on näyttäytynyt usein hyvinkin mätänä. Seksuaaliskandaalit, inkvisitio, ristiretket, "pimeä keskiaika", anekauppa, sotkeutuminen politiikkaan ja valtapeliin. Nämä mädät hedelmät taas ihmiset tulkitsevat Raamatun syyksi hyvin nopeasti - onhan Raamattu se, johon jokainen anekaupan harrastajakin varmasti vetosi myydessään aneita.

Kun eräs vallanpitäjä oli todennut hävittävänsä kristinuskon ja painavansa kirkon maan alle, pappi nauroi hänelle: "Et tule onnistumaan siinä, sillä edes me emme ole pystyneet siihen."

Ja sitten kun kritiikkiä on selvitetty ja kysymyksiin vastailtu, on loppujen lopuksi helppoa saada loogisesti ajatteleva ihminen uskomaan ajatukseen, että voisi olla jumaluus, joka voi vaikuttaa maailmassa. Se miten tämä jumaluus toimisi, on eri asia ja voiko ihminen tietää jumaluudesta, on myös kysymys erikseen. On myös kiistattomasti helppoa todeta, että kirkossa toimivat ihmisetkin voivat langeta pois Raamatun sanasta, vaikka he väittävät muuta - eihän se eroa politiikasta tai normaalista elämästä sen kummemmin. Kristinuskon kohdalla suurimmaksi kysymykseksi jää kuitenkin aina se, oliko Jeesus todella sitä mitä hän väitti, vai ei, nousiko hän todella kuolleista, vai ei?

Oliko hauta tyhjä, vai ei?

"Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa. Ja silloin nekin, jotka ovat nukkuneet pois Kristukseen uskoen, ovat joutuneet perikatoon. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme säälittävimpiä kaikista ihmisistä. Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet. Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi, jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus ja sen jälkeen Kristuksen omat, kun hän tulee."  (1. Kor 15:17-23)

Edelleen läjäpäin täysjärkisiä ja vähemmän järkeviä ihmisiä juoksee ympäri maailmaa kuuluttaen evankeliumin sanomaa, mutta sanoma on sama sanojasta riippumatta: Kristus Jeesus on kuolemallaan lunastanut meidät langenneesta maailmasta takaisin Jumalalle. Me, jotka hylkäsimme Jumalan Isänä, saamme uudestaan kutsua häntä Isäksi.

"Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room 8:38-39)

*Korjaus päivämäärään, kirjoitettu 01:40 sunnuntai yönä 31.3.2013, eikä 30.3.2013 lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei kommentointi väärin oo, jopa ihan suotavaa! Ikävähän tässä muuten tulee pitää blpgia keskenänsä.