sunnuntai 13. tammikuuta 2013

If God had a...

Jos Jumalalla olisi lompakko, sinun kuvasi olisi siinä.” - Max Lucado

Ajatus Jumalasta, joka pakertelee aamusta iltaan kiireisenä isänä, on varsin kiehtova. Isän käydessä asioimassa missä tahansa, minun kuvani on siinä lompakossa, joka vähän väliä aukeaa ja sulkeutuu ja muistuttaa isää lapsestaan. Minusta.

Jos Jumalalla olisi puhelin, sinun naurusi olisi soittoäänenä.

Oma isäni sai 5 vuotta sitten lapsen äitipuoleni kanssa. Ei mennyt kauaakaan siitä, kun uusi pikkuveljeni (hän ei ole puolikas minulle) oppi nauramaan ja isäni äänitti hänen naurunsa puhelimeensa. Muuten tunteittensa kanssa jäävi isäni ei voinut näyttää ylpeämmältä esitellessään uutta soittoääntään.

Jos Jumalalla olisi kiire, se ei koskisi sinua.

Jokaisella varmaan on kokemus siitä, kuinka kiireinen ihminen tuntuu juoksevan vain ohi. Välillä kirjaimellisesti, usein se ohikävely on henkistä ja se jättää hieman paha maun suuhun. Jumala sen sijaan ei juoksisi ohi. Kiireisenä hän avatessaan lompakon ehtisi hymyillä kuvallesi ja kesken tärkeän neuvottelun vastata puhelimeen, jossa raikuu sinun naurusi, ja hänellä olisi aikaa jutella sinun kanssasi.

Jos Jumalalla olisi jääkaappi, siinä olisi sinun piirustuksiasi.” - Max Lucado

Kiireisen päivän päätteeksi isä tulee kotiin ja nappaa voileipään tarvikkeet jääkaapista ja näkee sinun hänelle piirtämät kuvat. Ne suttuiset, värejä täynnä olevat töherrykset, jotka eivät esitä kenellekään mitään, paitsi isälle. Isä näkee sinun taitosi, yrityksesi ilmaista rakkauttasi hänelle ja hän hymyilee.

Joskus voi tuntua siltä, että Jumalalla on kiire, eikä hän vastaa. Joskus tuntuu, että Jumalalle minä en merkitse mitään ja hän ei muista minua mitenkään, enhän ole muuta kuin syntinen ja epäonnistunut. Kuitenkin pitkin päivää tämä esimerkin lapsi on tuottanut isälleen iloa. Uskon vahvasti, että Jumalasta tämä esimerkki on hyvä, mutta vajaa. Samaa sanotaan Raamatussa:

Jes 49:15-- Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoivata kohtunsa hedelmää? Vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda.

Vaikka oma äitimme unohtaisi, Herra ei meitä unohda, ei hylkää. Kun me rukoilemme, meidän äänemme kaikuu Jumalan kännykästä ja hän esittelee sinun kuvaasi ylpeänä:

"Tämä on minun rakas lapseni."

2 kommenttia:

  1. ”Jos Jumalalla olisi jääkaappi, siinä olisi sinun piirustuksiasi” - Max Lucado
    Syökö Jumala?

    VastaaPoista
  2. Jeesus oli Jumala ja Jeesuksen kerrotaan syöneen ylösnousemuksen jälkeenkin Joh 21:14-15. Mutta, muuten ajateltuna.. En usko, että Kaikkivaltiaan tarvitsee varsinaisesti syödä, mut toki hän voi niin tehrä ja napostella.

    VastaaPoista

Ei kommentointi väärin oo, jopa ihan suotavaa! Ikävähän tässä muuten tulee pitää blpgia keskenänsä.