tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pathfinder

Tässä tämä RUK etenee, omaan rauhalliseen tahtiinsa. Yks kaks puolet on jo takana ja alkaa häämöttää jo parempi puolisko palveluksesta täällä. Ryhmähenki hyvä, toiminta töhöä ja sopivalla sykkeellä, mutta kieli poskella aika ajoin.

Juurikin eilen kävi niin, että eräs jaostovirkailijoistani ilmoitti, ettei ehdi pitää hartautta. Heräsin siihenkin tilanteeseen puoli tuntia ennenkuin homman piti olla valmis - ei siinä toisaalta, työksenihän minä hartauksia pidän ja pohdiskelen henkeviä melko paljon. Pidin siis hartautta Sissi komppanialle, joka on täynnä tiedustelijoita, tiedustelutulenjohtajia jne, siis niitä henkilöitä, jotka menevät kauas vihollislinjojen taakse ja lähettävät tietoa takalinjoihin siitä, missä mikäkin homma menee. Näin nopeasti avattuna.

Tuli pieni idea sitten kiireessä puhua tiedustelijoista Raamatussa: Mooseksen lähettämät tiedustelut Kanaaninmaahan ottamaan selvää kansasta siinä maassa. On nimittäin helpompi kulkea maahan jo tiedusteltua reittiä pitkin. Ylipäänsä tuntuu, että elämässä on kaikki helpompaa jos joku toinen on tehnyt sen ensin, mennyt jostain ensin, ollut siellä ennen meitä. Se on turvallista, siihen on hyvä luottaa ja voi mennä kompuroimatta eteenpäin, näin niin kuin parhaassa tapauksessa.

Paavali kirjoittaakin Kristuksesta: "Hän nousi ensimmäisenä kuolleista, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen." (Kol 1:18b) Jeesus meni tien Golgatalle, Jumalan tuomioistuimelle, synnin kanssa ennen meitä. Jopa ennen Jeesusta eläneiden synnit hän minun ymmärrykseni mukaan kantoi ristin puulle: "Pitkämielisyydessään hän jätti menneen ajan synnit rankaisematta, mutta nyt meidän aikanamme hän osoittaa vanhurskautensa: hän on itse vanhurskas ja tekee vanhurskaaksi sen, joka uskoo Jeesukseen." (Room 3:25b-26)

Tästä sain pienen aasinsillan: Jeesus on meidän luotettu rajan takainen tiedustelijamme, itse ylisissi, jonka tuottamiin tiedustelutietoihin luottaen on hyvä vaeltaa läpi elämän. Jokainen askel johtaa vääjäämättä kohti hetkeä, kun suljemme silmämme ja silloin emme tiedä mitä tuleman pitää - vaan Jumalan Poika tietää. Hän on jo käynyt sen tien tiedustelemassa ja jo ajat sitten antoi kartan perille pääsyä varten: Raamatun.

Näillä ajatuksilla mentiin. Nyt en voi olla ajattelematta, miten Jeesuksen elämästä löytyisi pieni pioneeri (olihan hän puuseppä? vai kivenhakkaaja/muurari?) sotilaspoliisi (otti ja teki nuorista ruoskan ja ajoi väärintekijät temppelistä ulos, tietynlainen järjestysmies siinä) tai tuliasemapatterimies.

Näihin ajatuksiin, näihin tunnelmiin. Siunausta lukijat teille, itse pyydän teiltä vielä esirukousta tässä jatkoa ajatellen oman terveyteni ja jaksamiseni sekä motivaation puolesta (en tule päivääkään toimimaan tehtävässä, johon minua koulutetaan, joten motivaation löytäminen on hankalaa aika ajoin). Lisäksi vielä bonuksena oma hengellinen työni täällä RUK:ssa, että voisin siinä parhaalla mahdollisella tavalla palvella, mitä se sitten ikinä tuokaan eteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei kommentointi väärin oo, jopa ihan suotavaa! Ikävähän tässä muuten tulee pitää blpgia keskenänsä.